• 350 g tvarohu
  • 150 ml smetany
  • 180 ml mléka
  • 100 g cukru
  • 1 a půl plátku želatiny
  • polovina vanilkového lusku
  • 500 g jahod
  • 55 g hnědého cukru
  • 50 ml bílého rumu
  • 3 lžíce balsamikového krému Papadimitriou
  • 10 čerstvých lístků máty

Plátky želatiny vložíme do studené vody, aby změkly. Špičkou nože rozřízneme lusk vanilky na polovinu a semena přidáme do mléka. V rendlíku ohřejeme mléko, smetanu a cukr společně s prázdným vanilkovým luskem.  Mícháme, až směs dosáhne varu.

Vyždímáme želatinu a přidáme ji do horké směsi a dobře promícháme do rozpuštění. Přelijeme mléčnou směs do misky, odstraníme vanilku a schladíme ve větší nádobě s kostkami ledu. Mícháme až do ochlazení směsi.

V mixéru smícháme tvaroh se studenou mléčnou směsí, až dosáhneme krémové konzistence. Umístíme krém do sklenic a necháme alespoň 3-5 hodin v chladničce.

Jahody omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. V míse promícháme cukr s rumem a balsamikovým krémem Papadimitriou. Přidáme jahody a nasekanou mátou. Necháme marinovat po dobu 10-15 minut.

Na závěr nalijeme marinované jahody na krém a dozdobíme lístkem máty.

Zdravé recepty rozhodně nejsou méně chutné, než ostatní.