• 750 g jahod
  • 1/2 citronu
  • 3 bílky
  • 100 g cukru
  • 100 g nízkotučného tvarohu

Jahody omyjeme a očistíme arozmačkáme vidličkou. Citrón vymačkáme a šťávu smícháme s jahodami.

Bílek ušleháme za postupného přidávání cukru do tuha a s tvarohem jej opatrně vmícháme do jahod.

Ozdobíme jahodami a podáváme.

Přečtěte si také:

Můžeme se zdravou stravou vyvarovat střevních zánětů?

na Ordinace.cz

Únavu může vyvolávat lepek

Celiakie neboli nepřiměřená reakce organismu na lepek obsažený v některých obilovinách patří k autoimunitním onemocněním. Stále přibývá osob, u nichž probíhá skrytě nebo s netypickými příznaky jako zdánlivě bezdůvodná únava nebo puchýřky na pokožce. Diagnózu potvrdí až vyšetření protilátek typických pro celiakii. Více se dozvíte v tomto článku

Prozatím jediná možnost při onemocnění celiakií je celoživotně dodržovat bezlepkovou dietu. Zapovězené potraviny jako pšenice, žito, ječmen, oves plnohodnotně nahradí kukuřice, pohanka, proso, jáhly, rýže, brambory nebo luštěniny, a to i při přípravě masitých pokrmů nebo moučníků.

.