• 4 vepřové kotlety po 150 g
  • 100g mozzarelly
  • bazalkové pesto
  • Na potření:
  • 3 lžíce oleje
  • 1/4 lžičky bazalky
  • 1/4 lžičky mletého pepře

Láhev dobrého italského vína, k němu delikatesní vepřové plátky plněné mozzarellou, okořeněné typickým italským kořením a doplněné bazalkovým pestem – italské léto právě začíná. Nechte se inspitovat!

Olej smícháme s kořením. Do mírně naklepaných kotlet vložíme plátek mozzarelly, uzavřeme jehlami na závitky nebo párátky a potřeme ze všech stran okořeněným olejem.

Grilujeme z každé strany asi 4 minuty za dalšího potírání olejem a otočení masa.

Hotové kotlety na talíři ozdobíme bazalkovým pestem.

  • Pro změnu vzniklou kapsu naplníme plátkem tvrdého sýra či sýrem s modrou plísní.
Zdravé recepty rozhodně nejsou méně chutné, než ostatní.