• 75 g jáhel
  • 300 g špenátu
  • 4 velká rajčata
  • 1 cibule
  • 1 lžíce řepkového oleje
  • 1 citron
  • 1 svazek petržele
  • 30 g parmazánu

Jáhly povaříme v osolené vodě. Špenát omyjeme, osušíme a nakrájíme nadrobno. Rajčata omyjeme,rozpůlíme a vydlabeme dužinu, kterou pokrájíme nadrobno.

Na oleji necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli, přidáme špenát a nakrájená rajčata a podusíme.

Zeleninovou směs promícháme s drobně nakrájenou petrželí, nastrouhaným parmazánem, vařenými jáhly, okořeníme solí a pepřem . Naplníme jí do vydlabaných rajčat.

Vložíme do předehřáté trouby na 180°C a zapékáme asi 15 minut.

Přečtěte si také: Unikátní léčebný zdroj – tkáň pupečníku  na ordinace.cz