• 1 dýně Hokkaidó
  • 2 menší brambory
  • 3 rajčata
  • cibule
  • pár lístků libečku
  • zakysaná smetana
  • sůl, pepř
  • slunečnicový olej

Dýni rozkrojíme a vydlabeme semínka. Pak ji nakrájíme na kostky. Brambory oloupeme a také nakrájíme. Rajčata nařízneme křížem, vhodíme na chvilku do vroucí vody a oloupeme. Pak je také nakrájíme.
Cibuli nakrájíme a osmahneme na oleji. Pak přidáme dýni a chvíli restujeme. Přidáme brambory, zalijeme vodou nebo vývarem, osolíme, vhodíme libeček a uvaříme doměkka.
Ke konci přidáme nakrájená rajčata a provaříme. Tyčovým mixérem rozmixujeme na hladký krém, případně naředíme troškou vody, dochutíme solí a pepřem.
Podáváme se zakysanou smetanou a čerstvým pečivem nebo toustem.

Přečtěte si také: Muže bolí hlava jinak než ženy