Losos s celerovým pyré

Počet porcí: 4

Ingredience:

  • 600 g lososa (filety)
  • 3 polévkové lžíce rostlinného tuku
  • 500 g celeru
  • 250 ml sladké smetany
  • 2 lžičky celozrnné hořčice
  • 200 g brokolice
  • cherry rajčátka
  • mrkev
  • sůl, koření

Návod k přípravě:

Filety z lososa osolíme a okořeníme.

Opečeme z obou stran na rozehřátém rostlinném tuku, a odložíme na teplé místo.

Celerové pyré připravíme tak, že do výpeku přidáme očištěný nastrouhaný celer, zalijeme sladkou smetanou a uvaříme do měkka. Po uvaření směs rozmixujeme a dochutíme celozrnnou hořčicí.

Lososa podáváme s celerovým pyré, spařenou brokolicí, dozdobený cherry rajčátky a hoblinkami mrkve.

Přečtěte si také:

Antibiotika a probiotika patří k sobě

na Ordinace.cz