• 50 g másla
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 brambora
  • 450 ml zeleninového vývaru
  • 600 ml mléka
  • 450 g čerstvého špenátu
  • kůra z 1 citronu
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • zakysaná smetana

Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na másle, přidáme česnek a nakrájenou bramboru. Zalijeme vývarem a necháme chvíli povařit, aby kousky brambory částečně změkly. Vlijeme mléko a přivedeme k varu. Poté vmícháme polovinu špenátu a kůru z citronu. Přiklopené vaříme 15 minut a rozmixujeme. Přidáme zbylý špenát (dodá polévce čerstvou zelenou barvu) a opět rozmixujeme. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Podáváme se zakysanou smetanou.

Přečtěte si také: Organismus velí: Odkyselit! na ordinace.cz