• 1 balení mraženého špenátu
  • 3 ks vajec
  • 120 g polohrubé mouky
  • česnek - dle chuti
  • 1 lžíce oleje
  • sůl
  • Náplň:
  • 200 g měkkého sýru typu lučina
  • 100 g tvrdého sýra
  • 100 g zakysané smetany
  • 2 stroužky česneku
  • sůl

Do rozmraženého špenátu vmícháme nejprve lehce rozmíchané žloutky, polohrubou mouku a přidáme prolisovaný česnek se solí a olej. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh vyšlehaný z bílků se špetkou soli.

Takto připravenou špenátovou směs rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme cca 12 minut. Upečené vytáhneme z trouby a ještě za tepla zavineme i s pečicím papírem  a necháme vychladnout.

Smícháme lučinu  s nastrouhaným tvrdým sýrem a zakysanou smetanou. K tomu na závěr přidáme prolisovaný česnek, osolíme a promícháme.

Vychladlou roládu opatrně rozvineme (pokud chceme, odstraníme pečící papír a potřeme připravenou sýrovou náplní. Na ni ještě můžeme podle chuti naskládat plátky šunky a zpět zarolujeme.

Roládu dáme vychladit do ledničky a krájíme na plátky.

Přečtěte si také: Nedostatek slunce zhoršuje průběh alergické rýmy na ordinace.cz