• 2 menší lilky
  • 5 kg červených kapií
  • 1 palice česneku
  • 1 chilli paprička (možno vynechat)
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 170 ml slunečnicového oleje
  • sůl, pepř

Lilky několikrát propícháme vidličkou a spolu s paprikami pečeme asi 40 minut při 200 °C, až povrch ztmavne a slupka se pokryje puchýřky. Papriky přendáme do mísy, přetáhneme potravinářskou fólií a necháme zapařit. Pak je oloupeme, zbavíme semínek a stopek a a propasírujeme lisem na brambory. Lilky rozkrojíme a vydlabeme dužinu. Obojí přendáme do hrnce, přidáme prolisovaný česnek, nasekanou chilli papričku, citronovou šťávu, sůl, čerstvě mletý pepř a olej.

Rozdělíme do vysterilizovaných sklenic a po vychladnutí uchováváme v lednici nebo pro delší trvanlivost zavaříme.

Přečtěte si také:

Žloutenka typu A. Víte, jak se jí vyhnout?

na Ordinace.cz