• 1 kg kuřete
  • 40 stroužků česneku
  • 40 g oleje
  • Zelená petrželka
  • Mletý pepř
  • Strouhaný muškátový oříšek
  • Sůl

Kuře naporcujeme, osolíme, vetřeme koření a zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Mírně podlijeme a přidáme celé stroužky česneku. Kuře dusíme téměř doměkka. Pak přendáme kuře do trouby a dopečeme. Hotové kuře posypeme na talíři jemně nasekanou zelenou petrželkou.

 

1 porce = 56 g bílkovin, 20 g tuků, 1 g sacharidů, 187 mg cholesterolu, 1,9 g vlákniny

Vysoké hladině cholesterolu můžeme předcházet. Stačí vyhýbat se cigaretám, zdravě se hýbat a vynechat z jidelníčku potraviny plné cholesterolu a nezdravých živočišných tuků.