• 300 g jáhel
  • 3/4 l mléka
  • 1 vejce
  • 2 lžíce másla
  • 100 g hnědého cukru
  • 2 banány
  • 1 lžíce skořice
  • hrst rozinek
  • hrst mandlí

Jáhly spaříme vroucí vodou. Přidáme mléko (125 ml si schováme), cukr a uvaříme je doměkka (asi 25 minut). Pak vmícháme máslo.

Do vymazané zapékací mísy klademe vrstvu jáhel‚ na kolečka nakrájený banán a zasypeme skořicí. Druhou vrstvu jáhel posypeme rozinkami. Na třetí vrstvu rozložíme kolečka banánu a rozinky‚ posypeme skořicí. Naneseme zbylé jáhly a posázíme mandlemi. Zalijeme zbytkem mléka s rozmíchaným vejcem. Pečeme 30–40 minut dozlatova při 180 °C.

O tom, jak jídlo a pití ovlivňuje chování našich dětí si přečtěte v článku Nezvladatelné dítě na ordinace.cz.