• 250 g cizrny
  • 1 nakrájená cibule
  • 2 nakrájené stroužky česneku
  • 2 lžičky mletého římského kmínu
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 2 lžíce petrželky
  • sůl,pepř
  • kukuřičný olej

Cizrnu namočíme přes noc a druhý den vaříme 1–1½ hodiny doměkka v dostatečném množství vody. Vodu slijeme a cizrnu necháme vychladnout.

Cizrnu rozmixujeme s cibulí,česnekem,římským kmínem,mletým koriandrem a petrželkou na hladkou kaši,osolíme a opepříme .

Směs přikryjeme fólií na potraviny a uložíme na hodinu odstát do chladničky.

Z cizrnové hmoty tvoříme kuličky, mírně je zploštíme a dáme na plech vytřený kukuřičným olejem.Lehce je potřeme olejem a pečeme v troubě předehřáté na 200°C dozlatova.

Cholesterol zaceluje rány.Více čtěte v článku Strašák cholesterol? Tak jednoduché to není na ordinace.cz

Vysoké hladině cholesterolu můžeme předcházet. Stačí vyhýbat se cigaretám, zdravě se hýbat a vynechat z jidelníčku potraviny plné cholesterolu a nezdravých živočišných tuků.