- 150 g červené čočky loupané půlené
- 100 g červené cibule na větší kostky
- 100 g řapíkatého celeru na kostky
- 50 g mrkve na kolečka
- 1 větší brambora na kostky
- 50 g rajčatového protlaku
- 1 l zeleninového vývaru
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce kari
- 50 g čerstvého nastrouhaného zázvoru
- 2 stroužky česneku
- čerstvý koriandr
- jemně nasekaná chilli paprička (nemusí být)
Cibuli necháme na oleji zesklovatět. Přidáme česnek, zázvor a koření, krátce orestujeme.
Přidáme protlak, krátce zasmažíme a zajijeme vývarem.
Vložíme zeleninu a vaříme, dokud není brambora měkká. Nakonec vsypeme červenou čočku, krátce povaříme, odstavíme z plotny a pod pokličkou necháme dojít, dokud čočka nezměkne.
Podle potřeby dochutíme solí a před podáváním posypeme nasekaným čerstvým koriandrem.
Přečtěte si také: Jaká jsou práva pacienta v nemocnici na ordinace.cz