• 1/4 hlávky bílého zelí
  • 2 mrkve
  • 1 svazek ředkviček
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 bílý jogurt
  • Sůl, pepř

Zelí a ředkvičky nakrájíme na nudličky. Mrkev nastrouháme nahrubo. Zeleninu dáme do mísy, pokapeme olejem a důkladně promícháme, nejlépe rukama.

Do misky dáme jogurt, přidáme sůl a čerstvě umletý pepř dle chuti. Zamícháme a nalijeme na zeleninu. Znovu promícháme, zelenina by neměla v zálivce plavat.

Salát je nejlepší nechat uležet, ale dá se jíst i hned. Perfektní je jako lehká večeře s čerstvým pečivem nebo jako salát k hlavnímu jídlu.

Vysoké hladině cholesterolu můžeme předcházet. Stačí vyhýbat se cigaretám, zdravě se hýbat a vynechat z jidelníčku potraviny plné cholesterolu a nezdravých živočišných tuků.