• 150 g čerstvých penízovek
  • 500 ml mléka
  • 15 g droždí
  • 1 vejce
  • 200 g hladké mouky
  • 100 g tuku
  • 2 stroužky česneku
  • Špetka cukru
  • Majoránka
  • Pepř, mleté nové koření, mletý hřebíček
  • Sůl
  • Tuk na smažení

Droždí rozdrobíme do malého množství vlažného mléka, přidáme lžíci mouky, cukr a necháme vzejít kvásek. Do něj přidáme vejce, sůl, po částech vmícháme zbylé mléko a mouku, oprané a nasekané houby,které jsme okořenili a smíchali s prolisovaným česnekem, majoránkou a solí. Těsto lijeme na lívaneční, potřený tukem a pečeme dorůžova.4

Kdo řekl, že houby nemají kromě chuti co nabídnout, ten lhal. Houby jsou zdravé a dají se upravit na mnoho způsobů. Nabízíme inspiraci pro všechny, kteří si chtěji připravit něco dobrého, ať již k houbovému úlovku přišli v lese, nebo v supermarketu.