• 5 vajec uvařených natvrdo
  • 5 lžic zakysané smetany Rama Cremefine
  • 2 lžíce hořčice
  • 200 g pečeného rybího masa (třeba filety)
  • Pažitku
  • Citrónovou šťávu
  • Sůl
  • Sterilovanou okurku
  • Špetku cukru

Vejce oloupeme, rozkrojíme na půl a vyjmeme žloutky. Žloutky rozmačkáme vidličkou, polovinu smícháme se dvěma lžícemi smetany, pažitkou, 1 lžící hořčice a pečeným rybím masem (bez kostí), osolíme a ochutíme citrónovou šťávou. Vzniklou směsí naplníme půlky vajec a vyrovnáme na mísu.

Druhou polovinu rozmačkaných žloutků smícháme se zbytkem smetany a hořčice, osolíme, ochutíme citrónem, můžeme i mírně přisladit. Přimícháme nadrobno nasekanou okurku a vzniklou omáčkou přelijeme plněné vejce na míse. Na ozdobení můžeme použít čerstvou zeleninu, podáváme vychlazené s pečivem.