• 150 g hladké mouky
  • 100 g celozrnné pšeničné mouky
  • 150 ml vody
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička sušeného droždí
  • Sůl
  • Tuk na vymazání formy
  • Trocha oleje na potření těsta
  • Špenátová náplň:
  • 250 g jemného tvarohu
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 50 g tvrdého sýra (nejlépe parmazánu)
  • Mletý pepř
  • Majoránka
  • Sůl
  • 2 natvrdo uvařená vejce

Všechny suroviny na těsto smícháme a necháme dvě hodiny v přikryté míse odpočívat. Potom těsto tence vyválíme, vykrojíme čtyři kola tak, aby u formy o průměru 23 cm pokryla i stěny. Vložíme do tukem vymazané formy, potřeme olejem a na plát položíme druhé těsto. Pokryjeme náplní, lžící vyhloubíme otvory a vložíme do nich buď celá nebo na poloviny překrojená vejce. Překryjeme zbylými pláty těsta (třetí opět potřeme olejem) a pečlivě spojíme okraje. Vložíme do předehřáté trouby a upečeme dozlatova. Koláč chutná teplý i studený.

 

Kvalitní jídelníček

Zlepšuje šance na otěhotnění a následně i na nekomplikované těhotenství, zlepšuje psychickou pohodu a výrazně ovlivňuje jak plod tak i miminko.