• 500 g netučného tvarohu
  • 250 g gervais
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 lžíce mleté želatiny
  • šálek teplého mléka
  • piškoty
  • čerstvé jahody

Želatinu nechéme nabobtnat dle návodu.

Jahody opereme a nakrájíme na plátky.

Tvaroh,gervais a cukr našleháme do krému. Želatinu zahřejeme do rozpuštění, nevaříme. Do želatiny nalijeme teplé mléko a tuto směs nalijeme do krému.

Dortovou formu vypláchneme studenou vodou a na dno naskládáme piškoty. Na ně dáme  vrstvu krému a na ni jahody. Znovu dáme krém a ozdobíme jahodami.

Dáme ztuhnout do lednice.

Samotný vápník nestačí

Vápník hraje klíčovou roli v prevenci proti vzniku zloděje kostí neboli osteoporózy. Rozhodně bychom ale neměli zanedbávat příjem dalších „zázračných“ prvků, mezi něž patří vitamín D, hořčík, zinek a třeba vitamín K.