• 300g jater
  • 1 cibule
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 3 lístky čerstvé šalvěje
  • 1 lžíce sekané petrželky
  • Čerstvě mletý pepř
  • Sůl

Játra nakrájíme na jemné plátky silné asi 1 centimetr. Opláchneme je a osušíme papírovou utěrkou.

Na pánvi rozehřejeme olej a máslo, přidáme cibuli nakrájenou na jemná kolečka, jemně nakrájenou šalvěj a lehce osmažíme, přidáme játra a zprudka je osmažíme po obou stranách. Osolíme je, opepříme a podáváme na zahřátých talířích posypané sekanou petrželkou s brambory nebo salátem.

Pro změnu můžete také podávat s dušeným hráškem

Zdravé recepty rozhodně nejsou méně chutné, než ostatní.