• Dvoje kuřecí prsa 120 g
  • ½ šálku žampionů
  • 3 polévkové lžíce oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 4 plátky slaniny
  • ½ šálku metany ke šlehání
  • ¼ šálku strouhaného sýra

V malém pekáči rozehřejeme olej, přidáme protlačený česnek a oba kusy kuřecích prsou v něm z obou stran opečeme. Přidáme nadrobno nakrájené houby a na každý kus masa položíme 2 plátky slaniny. Pečeme přikryté ve vyhřáté troubě 40–50 minut až maso změkne. Pekáč vyndáme z trouby, strouhaný sýr rovnoměrně rozdělíme na oba kusy masa a necháme ještě 3–4 minuty v troubě zapéct. Maso dáme na talíře, zbylou šťávu v pekáči smícháme se smetanou a takto vzniklou omáčkou přelijeme porce. Podáváme s rýží nebo hranolky.

Nemocní potřebují vysocekalorickou stravu.