Co si můžeme dát, když máme na něco chuť, ale nechceme se prohřešit proti zdravému životnímu stylu? Máme pro vás tip na zdravé mlsání!

Máte chuť na smažené bramborové lupínky, solené tyčinky či podobné nezdravé „chroupání“ třeba k filmu? Nahraďte je zeleninovými chipsy, které jsou chutné a zároveň dobré pro vaše tělo. Zeleninové chipsy neobsahují transmastné kyseliny, které zvyšují riziko kardiovaskulárních onemocnění a poškozují naše zdraví.Zeleninové chipsy jsou bohaté na biologicky aktivní látky a jsou přirozenou náhradou všech multi-vitaminových a multi-minerálových přípravků.

Chipsy si můžete koupit vakuově sušené anebo si je připravit sami. Jejich příprava je jednoduchá! Očistíme a nakrájíme na co nejtenčí plátky mrkev, brambory, batáty (sladké brambory) a červenou řepu. Plech vyložíme pečícím papírem a naskládáme na něj zeleninové plátky, které před vložením do trouby, potřeme panenským olivovým olejem. Pečeme při zhruba 130 °C tak dlouho, dokud není zelenina křupavá. Upečené chipsy nejlépe hned zkonzumujeme (můžeme je posypat troškou mořské soli), nebo uchováváme nesolené v sáčku.

O tom,jak ochránit své tělo před kardiovaskulárním onemocněním čtěte v článku Pravidlo v boji proti infarktu: Změňte tuk! na ordinace.cz

Naučíme vás žít zdravěji.