Jezte maximálně třicetiprocentní sýr, tak zní rady diabetologů. Obsah tuku spočítáte jednoduše, poradíme, jak.

Údaj o přesném obsahu tuku v sýru na obalech zpravidla chybí. Jsou tam ale dvě pro nás důležitá čísla: obsah tuku a obsah sušiny. A na cenovkách, v lepším případě, je uvedené zpravidla jedno z těchto čísel. Bohužel je to ale většinou špatně.

Jak tedy správně určit, zda je sýr pro redukční dietu vhodný?

Příklad:

Sýr Eidam má 30 % tuku a 50 % sušiny. Výpočet pro obsah tuku je 30 x 50/100 = 15.

Z toho plyne, že ve 100 g sýra Eidam je 15 g tuku.

Doporučení:

Při redukční dietě rozhodně sýry nevynechávejte. Jsou zdrojem kvalitních bílkovin, které vás dobře zasytí. Navíc vápník, který obsahují, zabraňuje poklesu aktivní svalové hmoty v průběhu redukčního režimu.

 

Zdroj: www.bileplus.cz


Hubněte zdravě, tedy postupně

Lékaři doporučují snižovat váhu maximálně o jeden kilogram týdně. Pak hubnete tuk a ne svalovou hmotu a také neztrácíte vodu.