• 400g brambor
  • 120g cibulky s natí
  • 12 ředkviček
  • 80g sójových klíčků
  • Pažitka
  • Sůl
  • Olej
  • Citronová šťáva
  • Pepř

Brambory ve slupce uvaříme ve slané vodě. Po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na kolečka.

Omytou cibulku nakrájíme i s natí na kolečka. Z umytých ředkviček připravíme výseče, pažitku nasekáme.

Vše smícháme, přidáme sójové klíčky, osolíme, opepříme a zakapeme olejem a citronovou šťávou.

Salát pak necháme v chladu uležet.

Vysoké hladině cholesterolu můžeme předcházet. Stačí vyhýbat se cigaretám, zdravě se hýbat a vynechat z jidelníčku potraviny plné cholesterolu a nezdravých živočišných tuků.