• 400 g rajčat
  • 1 ks salátové okurky - oloupané
  • 1 ks papriky kapie - čerstvá, dodá krásnou barvu
  • 1 ks zelené papriky
  • 1-2 stroužku česneku
  • 1 nahrubo nakrájená cibule
  • 2 lžíce kvalitního olivového oleje
  • 1 lžíce vinného octa
  • Sůl, pepř

Gazpacho je jedna z nejzdravějších polévek, která obsahuje řadu prospěšných látek, zejména vitamín C. V horkých letních dnech vás ochladí a při pravidelné konzumaci vám dokonce pomůže zbavit se přebytečných kilogramů. Snižuje hladinu nežádoucího cholesterolu LDL, a naopak zvyšuje hladinu potřebného HDL cholesterolu.

Oloupejte a nakrájejte rajčata, papriky, okurku, cibuli a česnek.

Všechny ingredience vložte do mixéru a vyšlehejte v hladkou polévku.

Nechte dobře vychladit.

Nejen vysoké teploty ohrožují náš organismus. Více čtěte v článku Seriál:Letní zdravotní rizika: teplo a chlad  na ordinace.cz.