• 2 kuřecí prsní řízky
  • 150 g mražených fazolových lusků
  • 1 plechovka sterilované cizrny
  • 200 g hlívy ústřičné
  • 1 červená paprika
  • 1 větší červená cibule
  • sůl, pepř, rozmarýn nebo jiná zelená bylinka
  • 2 lžíce stolního oleje.

Kuřecí maso nakrájejte na malé kousky, osolte, opepřete a orestujte je zprudka na oleji.

Přidejte na osminky nakrájenou a na plátky rozebranou červenou cibuli, nasekaný rozmarýn nebo jinou bylinku podle chuti, mražené fazolové lusky, na kousky pokrájenou hlívu ústřičnou a červenou papriku.

Zmírněte plotnu na polovinu výkonu a vše restujte tak dlouho, dokud lusky a paprika nebudou měkké, trvá to asi 10–15 minut. Nakonec přisypte slitou sterilovanou cizrnu. Vše promíchejte a můžete podávat.

Přečtěte si také: Udělejte službu svému srdci: změřte si tlak na ordinace.cz

Kdo řekl, že houby nemají kromě chuti co nabídnout, ten lhal. Houby jsou zdravé a dají se upravit na mnoho způsobů. Nabízíme inspiraci pro všechny, kteří si chtěji připravit něco dobrého, ať již k houbovému úlovku přišli v lese, nebo v supermarketu.