- 400 g rajčat
- 1 ks salátové okurky - oloupané
- 1 ks papriky kapie - čerstvá, dodá krásnou barvu
- 1 ks zelené papriky
- 1-2 stroužku česneku
- 1 nahrubo nakrájená cibule
- 2 lžíce kvalitního olivového oleje
- 1 lžíce vinného octa
- Sůl, pepř
Gazpacho je jedna z nejzdravějších polévek, která obsahuje řadu prospěšných látek, zejména vitamín C. V horkých letních dnech vás ochladí a při pravidelné konzumaci vám dokonce pomůže zbavit se přebytečných kilogramů. Snižuje hladinu nežádoucího cholesterolu LDL, a naopak zvyšuje hladinu potřebného HDL cholesterolu.
Oloupejte a nakrájejte rajčata, papriky, okurku, cibuli a česnek.
Všechny ingredience vložte do mixéru a vyšlehejte v hladkou polévku.
Nechte dobře vychladit.
Nejen vysoké teploty ohrožují náš organismus. Více čtěte v článku Seriál:Letní zdravotní rizika: teplo a chlad na ordinace.cz.