• 400g libového hovězího (nebo klokaního) masa
  • 40g cibule
  • 20g česnekového oleje
  • 40g rajčat
  • 1 malé jablko
  • 1 malá feferonka
  • Sůl
  • Celý pepř

Očištěné hovězí (klokaní) maso nakrájíme na malé kousky. Na oleji orestujeme očištěnou a na kolečka nakrájenou cibuli, k níž přidáme připravené maso, které také opečeme.

Pokrm osolíme a přidáme výseče rajčat, celý pepř, oloupané a jádřince zbavené jablko nakrájené na kousky.

Podlijeme horkou vodou a dusíme do měkka. Husté šťávy (zahustí ji rozdušené jablko) by mělo být jen malé množství

Vysoké hladině cholesterolu můžeme předcházet. Stačí vyhýbat se cigaretám, zdravě se hýbat a vynechat z jidelníčku potraviny plné cholesterolu a nezdravých živočišných tuků.