• 600 g celeru
  • 4 ks zelených jablek - oloupaných a nakrájených na kostičky
  • 100 g vlašských ořechů
  • 3 lžíce citrónové šťávy
  • 150 g sýra niva
  • Na zálivku
  • 50 ml jablečného octa
  • 1 ks jemně nakrájené šalotky
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 2 špetky mořské soli
  • 2 špetky čerstvě mletého pepře
  • 6 lžic extra panenského olivového oleje

Vlašské ořechy vložte na 8-10 minut do trouby vyhřáté na 170°C. Ořechy nechte vychladnout a nasekejte je.

V misce prošlehejte ocet, šalotku, hořčici, sůl, pepř, olej a nechte 10 minut stát. Pak do zálivky rozdrobte polovinu sýra.

Oloupaný celer nakrájejte na kostičky a povařte 5 minut ve vodě se 3 lžícemi citrónové šťávy, celer propláchněte studenou vodou a nechte dobře okapat.

Celer dejte do mísy, přidejte jablka nakrájená na kostičky a přelijte připravenou zálivkou se sýrem.

Posypte ořechy, zbytkem sýra a podávejte.

Ořechy,prevence diabetu.Více čtěte v článku Lékařské fórum: Prevencí cukrovky jsou i ořechy a káva na ordinace.cz

Zdravé recepty rozhodně nejsou méně chutné, než ostatní.