• 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 500 g mletého krůtího masa
  • 1–2 lžičky chilli koření
  • 1 lžička kmínu, 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 400 g konzervovaných drcených rajčat
  • 250–300 ml vody
  • 500 g uvařených barevných fazolí nebo sterilovaných
  • 1 lžička třtinového cukru na dochucení
  • sůl a mletý pepř

V hlubší pánvi rozpálíme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a necháme je zesklovatět. Přidáme maso, chilli koření a kmín a opékáme ze všech stran tak, aby bylo maso stejnoměrně opečené a začalo se oddělovat. Posypeme mletou paprikou, promícháme a ihned zalijeme sterilovanými rajčaty a vodou. Osolíme, opepříme a dusíme na mírném plameni pod poklicí asi 20 minut.

Nakonec přidáme uvařené fazole a společně dusíme ještě dalších 10 minut, během dušení podle potřeby podlijeme trochou vody a dochutíme cukrem a solí.

Přečtěte si také: Zkuste se znovu naučit správně spát na ordinace.cz