• 250g instantní polenty
  • zeleninový vývar
  • plechovka rajčat
  • sůl
  • pepř
  • krůtí šunka,sýr, mozzarella, žampiony, olivy....
  • bazalka, oregano a další bylinky dle chuti

Předehřejeme troubu na 180°C. Polentu dáme do misky, zalijeme horkým vývarem a dobře promícháme. Vývaru dáme tolik, aby nám vznikla hustá kaše. Kaši rozetřeme rovnoměrně na plech vyložený pečícím papírem. Těsto dáme na 5 minut zapéci do trouby.
Mezitím si připravíme rajčatovou směs – rajčata, sůl a pepř rozmixujeme v mixéru na kaši.
Tuto směs navrstvíme na zapečený korpus a dáme další ingredience dle chuti: šunka, sýr, žampiony, olivy, bazalka.. a dáme na dalších 15 min zapéci.

Přečtěte si také:

Jak dlouho platí recept?

na Ordinace.cz

Únavu může vyvolávat lepek

Celiakie neboli nepřiměřená reakce organismu na lepek obsažený v některých obilovinách patří k autoimunitním onemocněním. Stále přibývá osob, u nichž probíhá skrytě nebo s netypickými příznaky jako zdánlivě bezdůvodná únava nebo puchýřky na pokožce. Diagnózu potvrdí až vyšetření protilátek typických pro celiakii. Více se dozvíte v tomto článku

Prozatím jediná možnost při onemocnění celiakií je celoživotně dodržovat bezlepkovou dietu. Zapovězené potraviny jako pšenice, žito, ječmen, oves plnohodnotně nahradí kukuřice, pohanka, proso, jáhly, rýže, brambory nebo luštěniny, a to i při přípravě masitých pokrmů nebo moučníků.

.