„Vařím a jím ráda, ale zdravé recepty ode mne nečekejte,“ říká zpěvačka, fotografka a kuchařka Eva Pilarová.
Na otázku, který recept by doporučila našim čtenářům, bez váhání řekla, že cokoliv z klokaního masa. Dá se z něj připravit prakticky jakýkoliv nám známý pokrm. Klokaní maso má výhodu, že není tučné a obsahuje hodně minerálů.
„Před několika lety jsem v Austrálii ochutnala klokaní maso a byla jsem nadšena. Zároveň jsem se dověděla, že je velmi zdravé. Kdyby mi to někdo řekl před konzumací, asi by mě musel k jídlu přemlouvat. Mnohokrát jsem se totiž přesvědčila, že co je zdravé, není zrovna nejchutnější. To ale v případě klokaního masa neplatí.“
Na vzdáleném kontinentu ochutnala i například maso z krokodýla. To ale zdaleka není tak dobré. „Je téměř bez chuti, jako byste žvýkali umělou hmotu.“
Eva Pilarová vydala knihu receptů právě z klokaního masa. „Kromě toho, že klokaní je šťavnaté, červené maso s nízkým obsahem tuku, k tomu všemu báječně chutná,“ říká stále mladá zpěvačka.
Připravte si podle jejího receptu Klokaní roštěnou Croydon.