• 15dkg kozího sýra
  • 1 hrst piniových oříšků
  • 2 ks červené řepy
  • MARINÁDA
  • 2 lžíce květového medu
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 snítka tymiánu
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 3 lžíce pomerančového džusu
  • Mletý černý pepř
  • 100 ml olivového oleje
  • 3cm špalíčku čerstvého zázvoru
  • Sůl

Svaříme ocet s cukrem. Pak přidáme med, pomerančový džus, snítku tymiánu, olej, sójovou omáčku, pepř a sůl. Promícháme a přidáme do směsi nastrouhaný zázvor.

Do skleněné nebo kameninové nádoby vložíme plátky řepy a zalijeme ji připravenou marinádou. Nádobu uzavřeme a necháme řepu odležet alespoň přes noc, nejlépe však 2 dny.

Carpaccio z červené řepy servírujeme s kozím sýrem a posypeme nasucho opraženými piniovými oříšky. Podáváme s bílou bagetou.