• 500 g očištěných ryb (raději více druhů)
  • 50 g cibule
  • 10 g mleté sladké červené papriky
  • 1 zelená paprika
  • 2 rajčata
  • 1 feferonka
  • sůl, voda

Ryby očistíme a omyjeme. Maso pokrájíme na porce. Nadrobno pokrájíme cibuli a 30 minut povaříme. Vložíme porce ryb i s hlavou a ocasem, přidáme pokrájenou papriku a vaříme asi 20 minut na mírném ohni. Asi 5 minut před dovřením přidáme sladkou papriku, rajčata a feferonky.

Únavu může vyvolávat lepek

Celiakie neboli nepřiměřená reakce organismu na lepek obsažený v některých obilovinách patří k autoimunitním onemocněním. Stále přibývá osob, u nichž probíhá skrytě nebo s netypickými příznaky jako zdánlivě bezdůvodná únava nebo puchýřky na pokožce. Diagnózu potvrdí až vyšetření protilátek typických pro celiakii. Více se dozvíte v tomto článku

Prozatím jediná možnost při onemocnění celiakií je celoživotně dodržovat bezlepkovou dietu. Zapovězené potraviny jako pšenice, žito, ječmen, oves plnohodnotně nahradí kukuřice, pohanka, proso, jáhly, rýže, brambory nebo luštěniny, a to i při přípravě masitých pokrmů nebo moučníků.

.