• 400 g hlívy ústřičné
  • 200 g cibule
  • 200 ml sójové smetany
  • olej
  • mořská sůl
  • citrónová šťáva

Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěné, nakrájené houby, trochu podlijeme vodou a dusíme asi půl hodiny. Po stažení z ohně vmícháme smetanu a ochutíme solí a citronovou šťávou. Podáváme s celozrným pečivem, bramborem nebo rýží.

Přečtěte si také:

Pitný režim v zimě: i polévka se počítá

na Ordinace.cz

Kdo řekl, že houby nemají kromě chuti co nabídnout, ten lhal. Houby jsou zdravé a dají se upravit na mnoho způsobů. Nabízíme inspiraci pro všechny, kteří si chtěji připravit něco dobrého, ať již k houbovému úlovku přišli v lese, nebo v supermarketu.