- 50 g másla
- 1 cibule
- bílá část ze 4 středních pórků
- 700 g brambor
- 1,2 litru kuřecího vývaru
- 1 kelímek (250 ml) 12% smetany
- sůl a čerstvě mletý pepř
V hrnci rozpustíme máslo a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a kolečka pórku. Přilijeme kuřecí vývar, polévku přivedeme k varu a vložíme do ní brambory, nakrájené na kostičky. Vše vaříme asi 15–20 minut úplně doměkka. Po zchladnutí vše rozmixujeme zcela dohladka a dochutíme solí a pepřem. Po zchladnutí vložíme polévku do lednice a chladíme ji asi další dvě hodiny. Před podáváním vmícháme smetanu a podáváme.
Přečtěte si také:
Na dovolené se exotických jídel bát nemusíte
na Ordinace.cz