• 200 g mletého vepřového masa (krkovička, plec)
  • 1 menší cibule
  • 1 vejce
  • 300 g hlávkového zelí
  • 1 lžička másla
  • 1 lžička hladké mouky
  • Mletý pepř
  • Ocet
  • Majoránka
  • Špetka cukru
  • Sůl
  • Olej na pečení

Nadrobno nakrájenou cibuli vmícháme do mletého masa, přidáme vejce, koření, osolíme a promícháme. Z hmoty tvoříme malé kuličky, které ze všech stran opečeme na rozehřátém oleji. Podlijeme je trochou vody a podusíme doměkka. Vyjmeme je a na uvolněné pánvi podusíme na kostičky nakrájené zelí. Zahustíme máslem utřeným s moukou, dochutíme octem a cukrem a krátce povaříme. Přidáme masové kuličky a prohřejeme je. Podáváme s vařenými bramborami.

Obdobným způsobem můžeme připravit masové kuličky v podušené mrkvi nebo v mrkvi s hráškem.

 

Kvalitní jídelníček

Zlepšuje šance na otěhotnění a následně i na nekomplikované těhotenství, zlepšuje psychickou pohodu a výrazně ovlivňuje jak plod tak i miminko.