• 3kg lilků
  • 0,5l oleje
  • 0,2l octa
  • 3 česneky
  • Bobkový listopad
  • Nové koření
  • Celý pepř
  • Sůl

Česnek rozdělíme na jednotlivé stroužky, které oloupeme a prolisujeme. Lilky neboli baklažán vložíme do vroucí vody a podle velikosti 10 – 15 minut povaříme. Potom je vyjmeme, odřízneme horní část se stopkou a každý lilek nakrájíme buďto příčně na kolečka, anebo podélně na plátky – záleží na velikosti lilků a sklenic, do kterých je budeme ukládat.

Každý plátek či kolečko osolíme a potřeme česnekem. Potom je naskládáme do zavařovacích sklenic. Do každé sklenice vložíme bobkový list, 5 zrnek pepře a 5 kuliček nového koření, vlijeme 2 lžíce octa a 5 lžic oleje (při použití sklenic o objemu 0,25l – při použití sklenic o větším objemu množství přísad příslušně zvýšíme).

Sklenice pečlivě uzavřeme a sterilizujeme 20 min. při 85 °C.