- 750 g bílého jogurtu
- 1 salátová okurka
- 2–3 stroužky česneku
- sůl
- nasekaný kopr
- trochu vody
- pár kapek olivového nebo slunečnicového oleje
- lžíce sekaných vlašských ořechů
Okurky oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, osolíme, přidáme jogurt (nejlépe selského typu) a zamícháme spolu s drceným česnekem a nasekaným koprem. Podle potřeby naředíme vodou, polévka by neměla být hustá. Tarator necháme odležet a vychladit.
Při podávání jej nalijeme do misek, přidáme sekané ořechy, snítku kopru a zakápneme olivovým olejem.
Přečtěte si také:
Nevolnost na cestách
na Ordinace.cz
Samotný vápník nestačí
Vápník hraje klíčovou roli v prevenci proti vzniku zloděje kostí neboli osteoporózy. Rozhodně bychom ale neměli zanedbávat příjem dalších „zázračných“ prvků, mezi něž patří vitamín D, hořčík, zinek a třeba vitamín K.