• 1/2 většího celeru
  • 2 menší jablka
  • 1/2 citronu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička cukru
  • 1 bílý jogurt (cca 200 ml)
  • 4 lžičky zakysané smetany

Celer si očistíme, oloupeme a nastrouháme nahrubo. Aby nám nastrouhaný celer nezhnědl, pokapeme ho šťávou z půlky citronu. K celeru ještě nastrouháme nebo podle libosti na kousky nakrájíme oloupaná jablka, která také zakapeme citronem.

Směs nastrouhaného celeru a jablek osolíme, přidáme lžičku cukru a promícháme. Nakonec vmícháme bílý jogurt se zakysanou smetanou a hotový celerový salát dáme odpočinout do chladu. Podáváme například s celozrnným tmavým pečivem nebo bagetkou.

Přečtěte si také:

Čtvrt milionu Čechů neví, že mají cukrovku

na Ordinace.cz