• 4 malé cukety
  • 250 g brynzy
  • 100 ml sladké smetany
  • svazek pažitky

Cukety omyjeme, osušíme a seřízneme konce u stopky. Nakrájíme je podélně na tenké stejně silné plátky.

Rozpálíme si gril nebo grilovací pánev a osušené plátky z obou stran krátce opečeme. Stačí tak minutu po každé straně. Necháme vychladnout a mezitím si připravíme brynzovou pomazánku. Brynzu vyšleháme se smetanou a zamícháme do ní většinu pokrájené pažitky.

Na kraj každého plátku navršíme pomocí lžíce kopeček brynzy a svineme do závitku. Konec cukety přichytíme párátkem a ze stran pomazánku obtiskneme ve zbylé pažitce.

Pokud nemáte brynzu rádi, připravte pomazánku z lučiny, změklého másla, soli, pepře a pažitky.

Přečtěte si také: Práce v kanceláři ničí svaly  na ordinace.cz