• 2 lilky
  • 4 rajčata
  • 2 balíčky mozzarelly
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • čerstvá bazalka

Nakrájíme lilek na kolečka, posolíme a necháme vypotit. Rozetřeme česnek se solí, přidáme pepř a trochu olivového oleje.

Lilky dáme na gril a grilujeme na sucho přibližně 3 minuty, poté je potřeme z obou stran česnekovým olejem a grilujeme přibližně další 3 minuty.

Mezitím nakrájíme rajčata a mozzarellu na kolečka.

Grilovaný lilek rozložíme po talíři, naskládáme na něj plátky rajčat a mozzarelly, posypeme natrhanou bazalkou a zakápneme olivovým olejem.

Přečtěte si také:

Obezita ohrožuje naše zdraví. Jak ji konečně porazit?

na Ordinace.cz

Únavu může vyvolávat lepek

Celiakie neboli nepřiměřená reakce organismu na lepek obsažený v některých obilovinách patří k autoimunitním onemocněním. Stále přibývá osob, u nichž probíhá skrytě nebo s netypickými příznaky jako zdánlivě bezdůvodná únava nebo puchýřky na pokožce. Diagnózu potvrdí až vyšetření protilátek typických pro celiakii. Více se dozvíte v tomto článku

Prozatím jediná možnost při onemocnění celiakií je celoživotně dodržovat bezlepkovou dietu. Zapovězené potraviny jako pšenice, žito, ječmen, oves plnohodnotně nahradí kukuřice, pohanka, proso, jáhly, rýže, brambory nebo luštěniny, a to i při přípravě masitých pokrmů nebo moučníků.

.
Zdravé recepty rozhodně nejsou méně chutné, než ostatní.