• 500 g hřibů, smržů nebo špiček
  • 80 g másla
  • 140 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 250 ml smetany
  • Petrželka nebo šalvěj
  • Sůl
  • Pepř
  • Šafrán
  • Máslo na smažení

Z nadrobno nasekaných a podušených hub, mouky a vajec připravíme těsto, které osolíme, opepříme a přidáme do něj zelenou petrželku nebo šalvěj. Z těsta vytvarujeme šišky o velikosti menších karbanátků a opékáme je na másle. Z mouky a másla zasmahneme světlou jísku, rozředíme ji smetanou nebo mlékem, obarvíme šafránem, osolíme a pak jako omáčku nalijeme na usmažené šišky.

Jídlo je hodně kalorické, ale pokud ho spojíte s aktivním pohybem, jak to jistě udělal i Pavel Severýn z Kapí Hory, můžete si ho jistě dopřát.

Kdo řekl, že houby nemají kromě chuti co nabídnout, ten lhal. Houby jsou zdravé a dají se upravit na mnoho způsobů. Nabízíme inspiraci pro všechny, kteří si chtěji připravit něco dobrého, ať již k houbovému úlovku přišli v lese, nebo v supermarketu.