• 150 g suché cizrny
  • 1 dcl studeného vývaru z cizrny
  • 4 stroužky česneku
  • 0,5 dcl olivového oleje
  • 1 citron
  • sůl
  • římský kmín drcený
  • 100 g sezamové pasty tahini

Cizrnu propláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a necháme nejlépe přes noc namočenou. Druhý den ji v téže vodě cca 1 hodinu vaříme, vodu mírně osolíme. Vaříme tak dlouho, až změkne jako máslo, poté ji scedíme a necháme vychladit,vývar si ponecháme.

Uvařenou cizrnu rozmixujeme v kuchyňském kutru společně s česnekem, citronem, vychlazeným vývarem, římským kmínem a solí na jemnou pastu.

Na úplný konec přidáme sezamovou pastu tahini – tato přísada pokrm zvláční, spojí a dochutí.

Cizrna je zdrojem vlákniny,o jejím významu ve výživě čtěte v článku Vláknina a její význam ve výživě na ordinace.cz

Zdravé recepty rozhodně nejsou méně chutné, než ostatní.