• 10 g zelené papriky
  • 10 g červené papriky
  • 10 g žluté papriky
  • 50 g cibule
  • 50 g žampionů
  • 20 g oleje
  • 10 g hladké mouky
  • 150 g rajčat
  • 100 g mražené kukuřice
  • 1 kostka masoxu
  • 1 stroužek česneku
  • ½ citronu
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • Mletá paprika
  • Sůl

Papriky, žampiony a cibuli nakrájíme na proužky. Česnek utřeme. Na oleji osmahneme papriky a cibuli, přidáme žampiony, rajčatový protlak, česnek a všechno poprášíme moukou a mletou paprikou a krátce osmahneme. Zalijeme vývarem z masoxu. Rajčata spaříme, oloupeme, propasírujeme přes síto do polévky, přidáme kukuřici a necháme povařit. Hotovou polévku osolíme a ochutíme citronovou šťávou.

1 porce = 4 g bílkovin, 11 g tuků, 4 g sacharidů, 0 mg cholesterolu, 2,6 g vlákniny

Vysoké hladině cholesterolu můžeme předcházet. Stačí vyhýbat se cigaretám, zdravě se hýbat a vynechat z jidelníčku potraviny plné cholesterolu a nezdravých živočišných tuků.