• 130g mrkve
  • 75g jáhel + 375ml vody
  • 50g červené čočky + 250ml vody
  • 60g cibule (dle snášenlivosti)
  • 1 lžíce panenského olivového oleje
  • 1 rovná lžička sójové omáčky Tamari
  • 1 rovná lžička koření Horalka
  • 1 rovná lžička estragonu
  • 1/2 lžičky saturejky
  • 1/2 lžičky oregana
  • mořská sůl

Jáhly 3x spaříme a uvaříme se solí a kořením Horalka do měkka a též na husto.

Mrkev vcelku uvaříme samostatně. Čočku propláchneme a uvaříme ve vodě bez soli do měkka a tak dlouho, až se voda vydusí.

Jemně pokrájenou cibuli spaříme. Uvařenou mrkev rozetřeme na prkénku nožem. Vše pak spojíme a rozmixujeme s přídavkem ostatního koření a oleje do konzistence pomazánky.

Mažeme na pečivo a podáváme s čerstvou zeleninou.

Dieta zakazuje alkohol a omezuje tuky

Lékaři doporučují spíše rostlinné tuky, libová masa a netučné sýry. Pokrmy musí být dobře doměkka připravené, důležité je jíst pomalu, v malých dávkách, ale častěji.