• 250 g červené čočky
  • 500 g pasírovaných rajčat popř. rajčatového pyré
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 750 ml zeleninového vývaru nebo vody
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 velká mrkev
  • 1 řapíkatý celer
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1,5 lžičky sušeného oregána
  • 1 bobkový list
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • kukuřičné těstoviny jako příloha
  • parmezán na posypání

Ve velkém hrnci rozehřejeme olivový olej a necháme na něm zezlátnout na kostičky nakrájenou cibuli, česnek, mrkev a řapíkatý celer. Přidáme propláchnutou červenou čočku, rajčarové pyré, bylinky a vše zalijeme vývarem. Osolíme.

Přivedeme k varu a necháme pak jen zlehka probublávat, občas promícháme, dokud není čočka měkká.

Na závěr opepříme, podáváme s těstovinami a zlehka posypeme hoblinkami parmezánu.

Přečtěte si také: Příspěvky zdravotních pojišťoven na bezlepkovou dietu na ordinace.cz