- 120 g rýže
- 200 g mraženého špenátu
- 100 g lučiny linie
- 60 g polotvrdého sýra do 30% tuku v sušině
- zeleninový vývar
- sůl dle potřeby
Rýži propláchneme, zalijeme zeleninovým vývarem a dusíme. Když je rýže skoro měkká, vmícháme částečně rozmrazený špenát, dodusíme doměkka a vmícháme lučinu.
Porce rizota na talíři posypeme strouhaným sýrem.
Přečtěte si také:
Zdraví prospěšné bakterie pro celou rodinu
na Ordinace.cz
- Žaludek ohrožuje kyselina- Závažným postižením žaludku je defekt na povrchu sliznice neboli vřed, jenž vzniká působením kyseliny chlorovodíkové ze žaludečních šťáv. Projevuje se bolestmi i několik hodin po jídle. Toto většinou chronické onemocnění postihuje 3 až 5 % populace. Podrobnosti o zažívacích potížích se dozvíte v tomto článku a také v něm načerpáte rady, jak se ji můžete vyhnout. - Základem dietního režimu při onemocnění žaludku je neutralizovat jeho obsah. Znamená to konzumovat pokrmy, které snižují kyselost žaludečních šťáv, ale zároveň stimulují její tvorbu. Vhodné jsou mléko, jogurty a sýry jako eidam, ovšem na aromatické sýry jako romadúr a nivu rovnou zapomeňte. 

 
								





 
												
						 
												
						 
												
						 
												
						 
												
						