• 1 mrkev
  • 2 cibule
  • 400g vepřové plece s kůží
  • sůl
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1 bobkový list
  • 200 ml sladkého piva
  • 1 lžička škrobové moučky

Troubu předehřejeme na 160 stupňů (horkovzdušnou na 140).

Omyjte a očistěte mrkev, oloupejte cibuli. Obojí nakrájejte na větší kostky a orestujte v zapékací míse nebo pekáčku.

Maso opláchněte, osušte a kůži nařežte do mřížky. Osolte, opepřete a kůží dolů položte na opékající zeleninu. Posypte kmínem a přidejte bobkový list.

Podlijte pivem a vložte do trouby na druhý stupeň odspoda a pečte 30 minut. Pak maso otočte a ještě 10 minut shora grilujte, aby se utvořila křupavá kůrčička.

Pečeni vyjměte z pekáče a omáčku zahustěte škrobovou moučkou.

Kvalitní jídelníček

Zlepšuje šance na otěhotnění a následně i na nekomplikované těhotenství, zlepšuje psychickou pohodu a výrazně ovlivňuje jak plod tak i miminko.