• 350-400g zelených očištěných fazolek
  • 40g jemných ovesných vloček
  • 600ml vody na vločky
  • 50g sušeného ovesného nápoje
  • ½ lžičky umeocta
  • 1 lžička panenského slunečnicového oleje
  • Mořská sůl

Očištěné fazolky nakrájíme na kousky o velikosti 3-4 cm. Pak je uvaříme ve slané vodě úplně do měkka.

Zbylou vodu scedíme a doplníme studenou vodou do objemu 600 ml. Do této tekutiny přidáme jemné ovesné vločky a uvaříme ovesnou kaši, kterou za horka prolijeme přes cedník a propasírujeme přímo do fazolek.

Do máčky přidáme sušený ovesný nápoj, který mícháním rozpustíme a krátce povaříme.

Fazolky osolíme. Ochutíme sójovou omáčkou a okyselíme umeoctem a omastíme olejem. Dál nevaříme.

Podáváme s ovesnými plackami s mrkví.

Dieta zakazuje alkohol a omezuje tuky

Lékaři doporučují spíše rostlinné tuky, libová masa a netučné sýry. Pokrmy musí být dobře doměkka připravené, důležité je jíst pomalu, v malých dávkách, ale častěji.