• 200 g hovězí kýty (2 plátky)
  • 20 g oleje
  • 10 g hladké mouky
  • 100 g cibule
  • 100 g nízkotučného jogurtu
  • 1 lžička rybízové marmelády
  • Sůl

Hovězí plátky lehce naklepeme, osolíme a opečeme z obou stran na oleji, pak maso vyjmeme. Cibuli nakrájíme na kolečka a osmažíme na zbylém oleji dorůžova. Vložíme zpět maso, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, podlijeme vodou a povaříme. Na talíři maso ozdobíme lžičkou jogurtu a špetkou rybízové marmelády.

 

 

Játra jsou chemickou laboratoří těla

Lidé s nemocnými játry se musí především vyvarovat konzumace jakéhokoliv alkoholu. Kromě toho jim škodí i tučné uzeniny a masa, tučné mléčné výrobky, čerstvé a kynuté pečivo, luštěniny nebo ostré koření.